Møt Kjell Andreas Solberg – ønsket om ansatteierskap gjorde at han byttet til Vivende
Kjell Andreas Solberg startet i Vivende 1. august. Kjell Andreas fant Vivende gjennom en kamerat som snakket varmt om ansattmodeller. Kameraten hadde møtt Pål Christian Thorsen, daglig leder i Vivende Rebase, som konsulent i Skatteetaten.
– Etter jeg pratet med kameraten min, gikk jeg rett inn på Vivende sine nettsider og tok en titt der. Det jeg leste om Vivendemodellen – muligheten til å være deleier og lønnen trigget meg. Det er de største forskjellene fra de andre konsulentselskapene. De utmerket seg rett og slett.
Når spurt om hvorfor deleier fristet, svarer Kjell Andreas “Jeg har lyst til å være deleier fordi jeg ønsker å være en del av selskapet. Det er fint å være en del av noe større, og ikke minst forhåpentligvis få utbytte. Det kjennes som en trygg investering.”
To mastere og to karriereveier
Kjell Andreas startet med en bachelor i informatikk på Høgskolen i Østfold. Da han flyttet til Oslo startet han på en master i informatikk på Universitetet i Oslo, samtidig som han tok en bachelor i statistikk og matte. Etter dette begynte han å jobbe fullt hos EdvantageGroup, samtidig som han tok en master i statistikk og matte.
– Etter studiene jobbet jeg hos Gjensidige. Jeg jobbet som utvikler først, deretter analytiker i seks år. Jeg bestemte meg for å gå tilbake til IT-bransjen og startet derfor i Webstep.
– Med årene har jeg blitt en fullstackutvikler. Jeg jobbet først 4,5 år med Java, og deretter SAS. Har også jobbet med Python, R, Javascript og Golang.
Fortsetter i oppdrag
– Hverdagen min ser egentlig helt lik ut etter jeg startet i Vivende, fordi jeg jobber med samme kunde som forrige arbeidsgiver.
Kjell Andreas jobber hos Statkraft på et prosjekt som heter Predictive maintenance, hvor målet er å hjelpe til med overvåking ved hjelp av analytiske modeller. De jobber på analyse av hydro- og vannkraftverk, samt vindturbiner.
– Jeg har en rolle som software-arkitekt kombinert med data scientist, og er lead på et egenutviklet rammeverk hvor vi kjører modellene våres.